Workshop Landschapsfotografie

Posted on

Zonhoven 08/2018

Een hele dag met een kleine groep enthousiastelingen fotograferen met Bart Heirweg. De locatie was “De Teut” in Zonhoven, verzamelen om 5:15u. Een uurtje voor zonsopkomst. Het zag er zo vroeg in de ochtend veelbelovend uit, het weer was rustig, helder en grote kans op mist.

Na een korte uitleg wat de bedoeling was en hoe de camera het best in te stellen gingen we aan de slag. Na een korte verkenning had ik besloten om laag bij het water te beginnen.

Voor het eerst met ND-filters gewerkt. Dit was even zoeken en uitproberen wat het beste werkte. Vooral in liveview gekeken op mijn camera naar het niveaus en belichting en was de ND’s nu voor effect hadden. Vooral in het begin was het een mooi effect en een toevoeging voor de foto. Maar nagelang de zon hoger kwam was het al snel overgaan op telelens en meer de hoogte opzoeken.

Polarisatie filter

Ook mochten we een polarisatiefilter uitproberen, dit heeft wel effect maar voor mij als “amateur” vind ik het verschil niet groot genoeg dat ik ook zo’n filter zou bestellen. Ze zijn nogal prijzig en het is nog steeds maar een hobby.

Om 9:30-10:00u vertrokken we richting de 2e locatie voor de boomkikkers.